Home Europa Frankrijk Parijs TWEE STOUTE VARKENTJES
TWEE STOUTE VARKENTJES

TWEE STOUTE VARKENTJES

Parijs

Op de hoek van de Rue de la Cossonnerie en de Rue Pierre Lescot. Ie arrondissement van Parijs

Grappig en Prachtig
In het 1e arrondissement van Paris zijn niet alleen in museum het Louvre sporen uit het verleden te vinden. Niet ver ervandaan, op de hoek van de Rue de la Cossonnerie en de Rue Pierre Lescot, bevond zich in 1550 een cabaret met de merkwaardige naam: "La truie qui file" (de spinnende zeug). Wilt u weten waarom? Op het moment van halfvasten verzamelden zich groepen jongelui voor dit huis om er te drinken en te dansen. De aangeschoten aanwezigen kozen uit hun midden een jongen en een meisje en hesen ze op hun schouders. Ze moesten dan het varken kussen dat op het naambord van het huis stond. Maar als de jongen en het meisje elkaar per ongeluk omhelsden, werd hun voor de hele menigte de broek uitgetrokken! Meer dan 450 jaar later is het varken er nog steeds. Mocht u erlangs komen, zoen elkaar dan discreet. Of trek uw ceintuur strakker aan. Op de hoek van de Rue de la Cossonnerie en de Rue Pierre Lescot. Ie arrondissement van Paris
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer