LOLCAT

LOLCAT

Parijs

30 rue Saint-Pères, Parijs

Mythes & Legendes
In dit straatje zult u niemand tegenkomen. En met reden. Met zijn breedte van 1,80 m is het de smalste straat van Parijs. En met zijn lengte van 26 m is het ook een van de kortste. Dat is echter niet de reden waarom het zo bekend is. In de 15e eeuw beoefende een kanunnik met de naam Dom Perlet er de alchemie in gezelschap van een zeer bedreven zwarte kat. Met een eenvoudige uithaal van zijn poot slaagde deze erin de vissen uit de Seine te halen, die niet ver ervandaan stroomt. In de overtuiging dat het een duivelse kat was, probeerden drie studenten het beest in de rivier te verdrinken. Zonder succes. Resultaat? Het schijnt dat de kat tot op de dag van vandaag nog altijd de vissen in de Seine terroriseert. Misschien komt u hem tegen in de Rue du Chat qui Pêche. Als u geluk heeft. En als u slank bent. Rue du Chat Qui Pêche, 75005 Paris
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer