Home Europa Frankrijk Parijs KONINKLIJKE CHOCOLADE
KONINKLIJKE CHOCOLADE

KONINKLIJKE CHOCOLADE

Parijs

145 rue La Fayette, Parijs

Lokale Smaken
Debauve et Gallais, op nummer 30 rue Saint-Pères, in het 7e arrondissement van Parijs, is een van de beste chocolademakers van de hoofdstad. Dit legendarische huis, dat op de monumentenlijst is opgenomen, werd in 1819 opgericht door… een apotheker. Zijn naam? Sulpice Debauve. Hij was apotheker van de koning, maar hij werd verplicht zich te verdiepen in het maken van chocolade omdat koningin Marie-Antoinette klaagde over de onaangename smaak van zijn medicijnen. Sulpice kwam op het idee om zijn tabletten te omhullen met een mengsel van cacao en rietsuiker. De koningin noemde ze "Pistoles", omdat ze de vorm hadden van een zo genoemd muntstuk uit die tijd. Zo wordt hij van de apotheker van de koning de chocolademaker van de koning. Een geslaagde omscholing, waar u nu nog van kunt genieten. Vooral als u van chocolade houdt. En gezond bent. 30 rue Saint-Pères, 75007 Paris
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer