AAN TAFEL!

AAN TAFEL!

Nice

Het Kanon van het Kasteel, Château de Nice, Nice.

Lokale Smaken
De inwoners van Nice zijn een stipt volkje. Vooral als het om hun maaltijden gaat.  Al 125 jaar lang laat een luide knal hen elke middag om klokslag 12 weten dat het tijd is om aan tafel te gaan. Aan wie is deze traditie te danken? Aan Sir Thomas Coventry. Deze (gefortuneerde) arme man was het zat te wachten tot zijn winkelzieke vrouw eindelijk thuiskwam uit de stad. Daarom besloot hij elke middag om klokslag 12 een kanonschot te lossen om haar te laten weten dat het hoog tijd was om naar huis te komen. Tot op de dag van vandaag is de traditie blijven bestaan, maar nu is het een vuurpijl die in de lucht ontploft. De man die met de taak is belast, is een pyrotechnicus en hij zal u laten zien hoe hij te werk gaat. Als u het hem vriendelijk vraagt. En als u op tijd bent. Het Kanon van het Kasteel, Château de Nice, Nice.
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer