OP EEN LETTER NA...

OP EEN LETTER NA...

Marseille

Le Vieux-Port - Marseille – waar Hôtel Mercure Centre Vieux Port ligt

Lokale Smaken
Het verhaal gaat dat sardines de oude haven van Marseille hebben afgesloten. Dat is waar. Althans bijna. In 1779 worden de Fransen gevangenen in India bevrijd en ingescheept op het fregat Sartine. Deze naam was aan het schip gegeven als eerbetoon aan de minister van Marine onder Lodewijk XVI, een zekere Monsieur de Sartine. Een jaar later arriveert het vaartuig voor de haven van Marseille. Er was alleen een probleem: het was te groot en strandde en blokkeerde de ingang tot de haven van de stad. Er werd veel ophef gemaakt over het voorval. Het verhaal verspreidde zich, werdt vervormd en opgeblazen. In de volksmond van Marseille verandert het fregat Sartine in "sardines". Wat u niet moet beletten een bezoekje te brengen aan de Sard’In Marseille, de voornaamste sardinebar van de stad. Gelegen aan de Vieux-Port (de oude haven), uiteraard. Le Vieux-Port - Marseille – waar Hôtel Mercure Centre Vieux Port ligt
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer