Home Europa Frankrijk Lyon EEN ONDERGRONDS MYSTERIE
EEN ONDERGRONDS MYSTERIE

EEN ONDERGRONDS MYSTERIE

Lyon

4 montée Saint-Sébastien

Grappig en Prachtig
Lyon wordt dankzij het bekende jaarlijkse lichtfestival de ‘Lichtstad’ genoemd. Maar wist u dat de stad ook een duistere kant heeft? Een van de best bewaarde geheimen is het ondergrondse netwerk van tunnels in de vorm van een visgraat. Een dertigtal galerijen liggen op 40 m diepte verstopt onder Croix-Rousse en werden in de jaren 60 bij toeval ontdekt. Omdat de tunnels nergens worden vermeld in de stadsarchieven, blijft het doel ervan een raadsel. Werden ze gebouwd door de Tempeliers, is het een militair overblijfsel of een gewone oude tunnel? En hoe kunnen de menselijke resten en de kinderhandafdrukken op de muren verklaard worden? Het blijft een groot mysterie. Wat we wel zeker weten is dat een van de tunnels eindigt bij een put in de Saint-Bernardkerk die gesloten is voor het publiek. Aan Montée Saint-Sébastien kan u het van buitenaf bekijken.
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer