DE KUNST VAN SACHER

DE KUNST VAN SACHER

Wenen

Philharmoniker Str. 4, 1010, Wenen

Lokale Smaken
Op een lenteavond in 1832 geeft de Oostenrijkse prins Clément-Wenceslas de Metternich een diner. Maar o wat een ramp: de chef-kok is ziek. Achter het fornuis staat Franz Sacher, een 16-jarige tweedejaarsleerling, er helemaal alleen voor. Beschaam me niet, dat is alles wat ik je vraag, zegt Metternich, die die avond veeleisende gasten ontvangt, tegen hem. De jongeman zal hem niet teleurstellen. Hij serveert een taart bestaande uit twee lagen luchtige chocoladecake met daartussen een dunne laag abrikozenjam en bedekt met chocoladeglazuur. Zegt u dat iets? Franz heeft zojuist de meest emblematische van de Weense taarten uitgevonden: de sachertorte. Een lekkernij die u snel moet gaat proeven. In het beroemde café Sacher, natuurlijk. Philharmoniker Str. 4, 1010 Wien, Oostenrijk.
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer