KOFFIEPAUZE

KOFFIEPAUZE

Wenen

Café Central Herrengasse 14, Wenen

Lokale Smaken
In Wenen gaat niemand aan de bar staan om snel een kopje koffie te drinken. Hier gaat men aan een marmeren tafeltje zitten, leest de krant en geniet van een Weense koffie. En dat gaat al eeuwen zo. In 1683 dreven de troepen van de koning van Polen het leger van de grootvizier terug, dat Wenen al twee maanden belegerde. Bij hun overhaaste aftocht laten de Turken 500 zakken koffiebonen achter. Een voorbijkomende Armeniër, aangetrokken door de geur, haalde de buit binnen. Twee jaar later kreeg hij van keizer Leopold I toestemming om een café te beginnen. Hij noemde het Zur blauen Flasche ("In de blauwe fles") en serveerde er een zwartachtig brouwsel aangelengd met melk en honing: de Weense koffie. Zur blauen Flasche bestaat nu niet meer, maar u kunt nog kiezen uit de cafés Central, Mozart, Hawelka of Impérial om op uw gemak van het leven te genieten. Café Central Herrengasse 14, 1010 Wien, Oostenrijk.
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer