GOUDEN BUDDAH

GOUDEN BUDDAH

Bangkok

Wat Traimit, Mittaphap Thai-China Rd, Bangkok

Kunst Kenners
Houdt u van sterke verhalen? Luister dan goed. In de jaren 30 werd in een verlaten tempel op de oevers van de Chao Praya rivier een gips Boeddhabeeld gevonden bedekt met een laagje goud. Een indrukwekkend beeld, maar niet erg bijzonder. Er zijn immers duizenden van dit soort beelden in het land. Het beeld werd naar Wat Traimit gebracht, een kleine ondergeschikte pagode in de Chinese wijk waar het 20 jaar buiten bleef staan, amper beschut door een dak van golfplaat. In 1955 werd eindelijk besloten het beeld met behulp van een hijskraan in een nieuwe zaal te plaatsen. Maar de hijskraan begaf het en het beeld viel in de modder. De volgende ochtend werd geconstateerd dat er scheuren in het gips waren ontstaan waar metaal doorheen schitterde. Massief goud! Het beeld bleek het grootste gouden beeldhouwwerk ter wereld te zijn. De waarde? 250 miljoen euro! Zo ziet u maar weer dat "schijn bedriegt". Wat Traimit, Mittaphap Thai-China Rd.
Lees meer

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer