OP STENENJACHT

OP STENENJACHT

Amsterdam

Tuinen van het Rijksmuseum - Museumstraat 1, 1071 XX, Amsterdam

Wereld Reizigers
Houdt u van getallen en heeft u goede ogen? Dan hebben we een spelletje voor u. Het is niet erg moeilijk. Het bestaat uit het tellen van gevelstenen. De gebeeldhouwde en geschilderde stenen die symbolen of emblemen voorstellen. Aan deze stenen, die vroeger op de gevels van de huizen werden aangebracht, konden de verschillende ambachten worden herkend. Zo had de slager zijn steen. Net als de visser. En ook de molenaar. Zelfs de gevelstenenmaker had zijn steen. Totdat Lodewijk Napoleon, die in 1806 tot koning van Holland werd benoemd, besloot ze af te schaffen ten gunste van een meer klassiek nummeringsysteem. Maar toch zijn er nog een aantal over. Zeshonderd, om precies te zijn. Begin dus maar te tellen. Een goede raad, omdat we zo aardig zijn: begin uw stenenjacht in de tuinen van het Rijksmuseum. Tuinen van het Rijksmuseum - Museumstraat 1, 1071 XX, Amsterdam
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer