KOEPELACHTIG

KOEPELACHTIG

Tilburg

NS-Plein, Tilburg

De Architectonische Geschiedenis
We geven het toe, het is geen echte koepel. Het is meer een boogachtige structuur met kenmerken van een kathedraal, zoals de prachtige glazen façade. De naam Koepelhal is onlosmakelijk verbonden met een van de meest monumentale gebouwen in het nieuwe stadshart van Tilburg: De Spoorzone. De Koepelhal, gebouwd in 1902, bestaat al meer dan een eeuw en was bedoeld voor het repareren van rijtuigen. Dit soort reparatiewerk is verdwenen en dat heeft de mooie Koepelhal achtergelaten! In de loop der jaren heeft het verschillende doelen gehad: een werkplaats voor de Nederlandse Spoorwegen, later een theater voor vele beroemde Nederlandse kunstenaars en nu zijn er veel grote evenementen. Als je de koepelzaal gaat bekijken, moet je ook de rest van De Spoorzone bekijken.
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer