EEN DRANKJE MET ROMY

EEN DRANKJE MET ROMY

Parijs

1 Place Balard

Kunst Kenners
De Place Balard is erg groot, maar heeft slechts 4 huisnummers. Op nummer 1 is een café gevestigd, maar niet zomaar een café... het Terminus Balard. Dit unieke gebouw op de hoek van de Rue Leblanc diende als decor voor ‘The Passerby’ (1981), de laatste film met Romy Schneider. De regisseur heeft zich wat artistieke vrijheden veroorloofd bij de verfilming van het gelijknamige boek van Joseph Kessel, aangezien die het situeerde in café Sans Souci, in de wijk Pigalle in het 9e arrondissement. Bij Terminus Balard worden nu elke zaterdag jazz- en blues-concerten gehouden. De shows zijn populair bij fans van het genre, maar ook bij iedereen die het glas wil heffen in nagedachtenis van een te vroeg gestorven actrice.
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer