Home Europa Frankrijk Nantes EEN VOLMAAKT FILMDECOR
EEN VOLMAAKT FILMDECOR

EEN VOLMAAKT FILMDECOR

Nantes

Passage Pommeraye

De Passage Pommeraye is niet alleen een van de mooiste passages van Europa, maar veranderde ook het lot van de regisseur Jacques Demy. In een van deze winkels ruilde hij zijn maquette van een zweefbrugvoor zijn eerste Pathé-Baby-camera. En het was ook hier, in zijn debuutfilm Lola, dat Anouk Aimée voor het eerst Marc Michel ontmoette om hem later af te wijzen. Demy keerde 20 jaar later terug voor Une Chambre en Ville en filmde Dominique Sanda terwijl ze, naakt met enkel een bontjas aan, de centrale trappen afliep. In La Reine Blanche gebruikte Jean-Loup Hubert, een andere filmmaker uit Nantes, de Passage Pommeraye als decor voor een achtervolgingsscene tussen Catherine Deneuve en Bernard Giraudeau. Deze winkelpromenade telt 3 verdiepingen en lijkt het ideale speelveld voor liefdesdrama's en ontmoetingen.
Lees meer

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer