BIJ DE NEUS GENOMEN

BIJ DE NEUS GENOMEN

Londen

In de buurt van Trafalgar Square, Londen

Wereld Reizigers
Bij de Admiralty Arch in de buurt van Trafalgar Square is een bijzonderheid te zien voor wie oog voor detail heeft. Onder een van de poorten hangt namelijk een rode neus aan de muur. Een neus? Waarom een neus? Er gaan verschillende verhalen in de ronde over de aanwezigheid ervan. Er wordt gezegd dat het een reserveneus is voor het indrukwekkende beeld van Admiraal Nelson dat van 52 meter hoogte op Trafalgar Square neerkijkt. Het gerucht gaat ook dat de Horse Guards het in het voorbijgaan aanraken uit puur bijgeloof. In werkelijkheid werd de neus in 1997 met nog 34 andere door de kunstenaar Rick Buckley aangebracht als protest tegen het installeren van bewakingscamera's in de stad en het invoeren van een "Big Brother" maatschappij. Er zijn er nog een stuk of tien over in de stad. U kunt ernaar op zoek gaan. Maar pas op: u wordt waarschijnlijk gefilmd. In de buurt van Trafalgar Square.
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer