ROYALE FILMS?

ROYALE FILMS?

Tilburg

Willem 2 Straat 29, Tilburg

Geheime Geschiedenis
Een opvallend gebouw in het midden van de Willem-II straat is Cinecitta. Oorspronkelijk bedoeld voor de rijken die na een dag hard werken een beetje cultuur nodig hadden. Het gebouw - ontworpen door architect Fremau in 1877 - is een duidelijke weergave van de welvaart van die tijd met kenmerken die uitbundigheid uitstralen. De vereniging daar heette Souvenir des Montagnards (herinneringen uit de bergen). Geïnspireerd door het Franse koor Les Montagnards de Bagu res-de Bigarre, dat optrad in Tilburg en behoorlijk indruk maakte. In 1902 verleende koningin Wilhelmina het koninklijke predikaat aan de vereniging, zodat onze zingende nachtegalen de Koninklijke Liedertafel Souvenir des Montagnards werden. De Liedertafel verliet het gebouw in 1983, dat ook al meer dan een eeuw een bioscoop huisvest en daarmee de oudste van Nederland is.
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer