HUIZE VAN GOGH

HUIZE VAN GOGH

Tilburg

Sint Annaplein, Tilburg

Kunst Kenners
In 1866, in het voormalig paleis van Koning Willem II, werd de eerste Tilburgse RIjks HBS geopend. Vincent van Gogh was één van de eerste studenten. De jonge Vincent, die later één van de meest bekende Nederlanders is geworden, startte zijn eerste les hier. Bij toeval werd er in 1957 ontdekt dat van Gogh ooit in Tilburg heeft gewoond en ook naar school ging. Hierom is ook er een bronzen plak, met een zelfportret van Vincent, op het huidige gebouw op het St. Annaplein bevestigd. Vincent verbleef slechts twee jaar in Tilburg en de reden van zijn vertrek is nog steeds onduidelijk. Daarnaast ligt bij De Spoorzone de Vincet's Art Room, waarin hij wordt herdacht. Hier kunnen bezoekers een impressie krijgen van de teken educatie rond 1866 waar toendertijd nog houtskool en potlood voor werd gebruikt. Vincent is hier echter snel van af gestapt en heeft dit ingeruild voor een kwast en verf!
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer