BEELDEND FRAME

BEELDEND FRAME

Tilburg

Moerenburgseweg 1, Tilburg

Geheime Geschiedenis
Huize Moerenburg was een van de drie stenen huizen in Tilburg in het begin van de veertiende eeuw en was toendertijd een zeer imposant gebouw. Het landhuis was omgeven door water en had een prachtige uitgestrekte Franse tuin. Helaas werd het huis in Moerenburg in 1750 gesloopt. Er bleef niets over voor het nageslacht. Geen constructietekeningen, zelfs geen ruïne. Weggevaagd door de tijd, misschien gezonken in de moerassen ... Toch bleef er wel iets over. Een schilderij werd ontdekt met de afbeelding van het Moerenburg-huis zoals het er ooit uitzag. Met het schilderij als leidraad is een stuk van het verleden tot leven gebracht met een ijzeren reconstructie op de plaats waar ooit het stenen huis stond. Het Moerenburg-silhouet dient als toegangspoort tot het onderliggende landschapspark. Al met al een kijkje waard, want soms komt de geschiedenis plotseling om de hoek kijken in het heden.
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer