AAN DE DEUR!

AAN DE DEUR!

Amsterdam

Café Papeneiland - Prinsengracht 2, 1015 DV, Amsterdam

Verborgen Pareltjes
Ga het café binnen, spreek een kelner aan en vraag hem u de geheime doorgang te wijzen. Hij zal u meteen snappen. In de 19e eeuw gaf een deur van dit café namelijk toegang tot een geheime tunnel die naar de Posthoornkerk leidde, aan de andere kant van de gracht. In die tijd was het namelijk illegaal om in het openbaar het katholicisme te verkondigen en de gelovigen verborgen zich daar om in alle rust te kunnen bidden. Die tijd is voorbij. De Posthoornkerk is niet langer illegaal, maar de deur is er nog steeds. Als hij niet open gaat (wat zeer waarschijnlijk is), dring dan niet aan. Zoek de kelner weer op en bestel uw favoriete drankje. Café Papeneiland staat tenslotte bekend als een van de gezelligste cafés van Amsterdam. Café Papeneiland - Prinsengracht 2, 1015 DV, Amsterdam
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer