Home Europa Hongarije Boedapest DE TRANEN VAN DE HERINNERING
DE TRANEN VAN DE HERINNERING

DE TRANEN VAN DE HERINNERING

Boedapest

Boedapest, Dohány u. 7

De Architectonische Geschiedenis
De Grote Synagoge van Boedapest, in het 7e arrondissement van de stad, is de meest indrukwekkende van Europa. Het is dan ook een must om de Moorse stijl en de Byzantijnse en Arabische architectonische details te gaan aanschouwen. Vervolg daarna uw weg naar het naburige Raoul Wallenberg park. Daar zult u een monumentale metalen treurwilg zien waarop de namen zijn gegrift van alle Hongaarse joden die in de tweede wereldoorlog zijn omgekomen. De boom is gefinancierd door de New-Yorkse acteur Tony Curtis, die zelf de zoon was van Hongaarse immigranten. Want hoe kun je beter eer betonen aan het land waar je wortels liggen dan door een boom te planten? Budapest, Dohány u. 2, 1074 Hongarije
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer