DRINGEND TE BEZOEKEN

DRINGEND TE BEZOEKEN

Boedapest

Lovas út 4, 1012, Boedapest

Grappig en Prachtig
De heuvel waarop het kasteel van Boedapest staat, verbergt vele geheimen. Een ervan is dit ondergronds ziekenhuis. Maar waarom een ondergronds ziekenhuis onder het koninklijk paleis? Om dit te begrijpen moeten we teruggaan naar de 16e eeuw. In die tijd dwong de Ottomaanse bezetting de inwoners van de stad om zich te verbergen. Ze groeven daarom grotten in de heuvel van het kasteel van Boedapest. Vier eeuwen later, tijdens de Slag om Boedapest tussen de Russische en Duitse troepen in de tweede wereldoorlog, werd besloten om in een van deze grotten een ziekenhuis in te richten om soldaten te verplegen. Het ziekenhuis dat sinds 1960 gesloten is, is nu een museum dat u kunt bezoeken. Zonder doktersvoorschrift. Lovas út 4, 1012 Budapest
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer