MET DE WIND MEE

MET DE WIND MEE

Berlijn

Bezirk Charlottenburg-Wilmersdorf, Spandauer Damm 20-24, Berlijn

Kunst Kenners
Hij is bescheiden, maar u kunt hem niet missen, het zwarte paardje dat aan het dak van het Charlottenburg Schloss hangt, het grootste kasteel van Berlijn. Wat is het precies? Een windwijzer die speciaal werd ontworpen voor een oud-bewoner, koning Frederik I van Pruisen, die graag wilde weten uit welke hoek de wind waaide. In zijn slaapkamer, thans een van de meest bezochte vertrekken van het paleis, staat een schitterende klok vlak voor zijn bed. Deze klok, die met het paardje verbonden was, gaf de koning informatie over de richting van de wind, zonder dat hij er zelfs maar zijn bed voor uit hoefde. Dat is het voorrecht van koning zijn … Bezirk Charlottenburg-Wilmersdorf, Spandauer Damm 20-24, 14059 Berlin
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer