HINT VAN HOLLYWOOD

HINT VAN HOLLYWOOD

Port-en-Bessin

Place Gaudin

Nee, Port-en-Bessin is niet een van de plekken waar de geallieerden in Normandië landden op 6 juni 1944 (ze gingen er bewust aan voorbij om de Duitsers die op de kliffen zaten te vermijden). De kleine vissershaven werd echter in 1961 gekozen als filmlocatie voor The Longest Day, een enorme Hollywoodproductie met Henry Fonda, John Wayne, Sean Connery, Bourvil en Arletty. De regisseur veranderde Normandië in een reusachtige filmstudio. Toen het Neo-Normandisch casino in Ouistreham gesloopt werd, werden de lange afstandsopnames van de verovering ervan gefilmd in Port-en-Bessin. Daar werd een gebouw identiek aan de Place Gaudin gereconstrueerd aan de voet van de Vauban-toren, die in de film onder vuur wordt genomen. U kan er nog sporen van de filmopnames ontdekken, zoals de gevel waar de inscriptie “Blazar de Ouistreham” de tijd en het opspattende water wist te weerstaan.
Lees meer

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer