Home Europa Frankrijk Parijs DE VROUW ACHTER JEAN NOUVEL
DE VROUW ACHTER JEAN NOUVEL

DE VROUW ACHTER JEAN NOUVEL

Parijs

221, avenue Jean-Jaurès

Kunst Kenners
Het gebouw van de Philharmonie de Paris is een hommage aan liefhebbers van klassieke muziek, en wordt beschouwd als een meesterwerk van Jean Nouvel. De meeste mensen beseffen echter niet dat zijn team samenwerkte met het bureau van Brigitte Métra, zijn vroegere collega. Haar naam is nergens te zien, maar het was Métra die het futuristisch design en de hypermoderne akoestiek bedacht, ontwierp en modelleerde. Ze leidde ook gedeeltelijk de bouw van de Grote Hal. Het gebouw lijkt wel uit de geest van Stanley Kubrick ontsproten. Als uw omzwervingen u bij dit grote 52-meter hoge "ruimteschip" brengen, denk er dan even aan dat er achter elke grote man een grote vrouw schuilt!
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer