Home Europa Frankrijk Parijs AMERIKAANS EERBETOON AAN EEN FRANSE HELD
AMERIKAANS EERBETOON AAN EEN FRANSE HELD

AMERIKAANS EERBETOON AAN EEN FRANSE HELD

Parijs

35 rue de Picpus

Grappig en Prachtig
Midden in de grote begraafplaats aan de Rue de Picpus, dicht bij de Gare de Lyon, is een verrassend, klein kerkhofje te vinden. Het heeft een ongewone geschiedenis en is afgezonderd en afgesloten voor het publiek. Dat maakt het de enige besloten begraafplaats in de hoofdstad. Het stamt uit de Franse Revolutie en biedt plaats aan 1300 graven, waarvan vele de rustplaatsen zijn van adelijken die tijdens het Schrikbewind met de guillotine werden onthoofd op de Place de la Nation. De namen, wapenschilden en leuzen van de vele adellijke families staan op de grafstenen. De meest opmerkelijke tombe is die van de Franse held van de Amerikaanse onafhankelijkheid, de Marquis de LaFayette. Het wordt al meer dan een eeuw onderhouden door de ambassade van de Verenigde Staten en daarom wappert er altijd de Amerikaanse vlag.
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer