Home Europa Frankrijk Lyon DE MYSTERIES VAN SAINT-JEAN
DE MYSTERIES VAN SAINT-JEAN

DE MYSTERIES VAN SAINT-JEAN

Lyon

Place Saint-Jean

Kunst Kenners
‘Alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar’, schreef Antoine de Saint-Exupéry in ‘De Kleine Prins’. En die uitspraak geldt ook voor zijn geboortestad Lyon. Wie oog heeft voor detail, wordt beloond. De cathédrale Saint-Jean heeft heel wat verborgen moois. Aan de ingang kan u een bas-reliëf ontdekken van een vreemd gekneveld gezicht. Veel van de beelden verwijzen naar de Steen der Wijzen, de legendarische bron van onsterfelijkheid. Misschien is dat wel het geheim dat het bas-reliëf koste wat kost probeert te verzwijgen? Of wat denkt u van het glas-in-loodraam met de beeltenis van een maagd met een veel te grote hand? Dat zou een afbeelding kunnen zijn van de Keltische god Lug, een weerwolf wiens aanhangers ‘s nachts in wolven veranderen. Neem zelf ook eens een kijkje! Saint-Jean herbergt tal van geheimen.
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer