Home Europa Frankrijk Lille EEN PACT MET DE DUIVEL
EEN PACT MET DE DUIVEL

EEN PACT MET DE DUIVEL

Lille

Rue des Brigittines

Iedereen kent ‘The Exorcist’ wel. Maar wist u ook dat de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal? De hele wereld gonst van de verhalen over bezetenheid. Ook Lille kent zo’n ophefmakend verhaal over satanisme. Ontdek het demonische verhaal in de Rue des Brigittines. Laat u niet misleiden door het huidige serene uitzicht van de straat, in de 17e eeuw was dit het decor voor bovennatuurlijke gebeurtenissen. In de straat stond jarenlang een klooster waar vreemde verschijnselen werden aanschouwd. De nonnen vertelden over gruwelijke visioenen en bloedstollende kreten. Na een onderzoek werden twee zusters beschuldigd van hekserij, een van hen bekende zelfs dat ze een pact met de duivel had gesloten. Het klooster is ondertussen verdwenen, maar de bewoners zijn de legende nog lang niet vergeten.
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer