Home Europa Frankrijk Lille KLEIN HOLLYWOOD IN FRANKRIJK
KLEIN HOLLYWOOD IN FRANKRIJK

KLEIN HOLLYWOOD IN FRANKRIJK

Lille

Rue de la grande chaussée

Bent u een filmliefhebber? Dat treft! Lille was namelijk het decor van een echte Franse kaskraker: ‘Bienvenue chez les Ch’tis’. Deze film uit 2008 trok meer dan 20 miljoen Franse kijkers - een record dat tot op de dag van vandaag niet werd verbroken. Als u de film wil herbeleven, dan kunt u starten in de Rue de la Grande Chaussée, een van de bekendste straten van de stad. Herkent u het al? In de film stelden de postbedienden aan hun nieuwe baas, Philippe Abrams, voor om elkaar wat beter te leren kennen tijdens een dinertje in de oude stad. In dit pittoreske straatje smulden ze van gratin van andijvie en ham, Vlaamse stoverij en quiche met Maroilles. Deze lokale specialiteiten moesten hun baas Zuid-Frankrijk doen vergeten en langzaam verliefd doen worden op het Noorden.
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer