EEN BAKEN IN DE NACHT

EEN BAKEN IN DE NACHT

Montevideo

Plaza Independencia 848 - Montevideo

De Architectonische Geschiedenis
De Plaza Independencia met zijn presidentiële paleis, zijn 160 jaar oude schouwburg en zijn toegangspoort tot de oude stad is een van de voornaamste attracties van Montevideo. Het meest opmerkelijke is echter die merkwaardige 95 meter hoge toren die in de hoek van het plein staat. Op de top ervan prijkt een koepel. Maar voor welk doel? Omdat het Palacio Salvo oorspronkelijk als vuurtoren bedoeld was. Het licht van dit baken had zelfs tot Buenos Aires moeten reiken, zodat de twee steden voor altijd verbonden zouden zijn. Het probleem? Al gauw werd geconstateerd dat het licht de zeevaarders hinderde. Resultaat? De toren waarin nu kantoren, winkels en appartementen gehuisvest zijn, straalt geen licht uit. Maar u kunt nog altijd naar de top klimmen om van het schitterende uitzicht te genieten. Voor een stralend moment tijdens uw verblijf. Plaza Independencia 848 – Montevideo
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer