Home Amerika Ecuador Quito DRAAG UW STEENTJE BIJ!
DRAAG UW STEENTJE BIJ!

DRAAG UW STEENTJE BIJ!

Quito

Convento de San Francisco - Cuenca 477, Quito

Wereld Reizigers
De in 1680 gebouwde San Francisco kerk is een wonder van koloniale architectuur. Maar het is verre van eenvoudig geweest om dit resultaat te bereiken. Oordeelt u zelf maar. Volgens de legende was een inheemse man, Cantuña genaamd, met de bouw van een van de kapellen belast. De arme man liep ver achter op de planning toen hij bezoek kreeg van de duivel. Deze stelt hem een deal voor: de duivel maakt de bouw van de kathedraal af en in ruil daarvoor geeft Cantuña hem zijn ziel. Cantuña gaat akkoord, maar stelt één voorwaarde: het werk moet de volgende nacht worden uitgevoerd en er mag geen steen aan het bouwwerk ontbreken. Afgesproken! Tientallen duiveltjes werken onvermoeibaar door en bij het aanbreken van de dag is het gebouw klaar. Behalve dat er één steen ontbreekt. Bingo! Cantuña mag zijn ziel houden en u mag u vermaken met het zoeken naar het gat in de kerk. Convento de San Francisco - Cuenca 477, Quito
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer