Home Amerika Colombia Santa Marta DE HEILIGE STEEN VAN DE TAYRONA
DE HEILIGE STEEN VAN DE TAYRONA

DE HEILIGE STEEN VAN DE TAYRONA

Santa Marta

Het dorp Bonda, op 9 kilometer van Santa Marta

Voor de komst van de Spaanse conquistadores waren de Tayrona indianen de enige bewoners van de Sierra Nevada de Santa Marta. Midden in de jungle, die het dorp omringt, staat nog steeds een overblijfsel van hun beschaving. Een enorme steen van 3 meter hoog en 4 meter breed waarin vreemde inscripties gegrift zijn. Volgens de weinige onderzoekers die de steen bestudeerd hebben, zouden deze hiëroglyfen een beschrijving van de Tayrona beschaving zijn met de leefregels voor de mensen. Deze zijn gebaseerd op eerbied voor de natuur en vreedzame samenleving met anderen in totale harmonie met moeder Aarde. Champollion ontcijferde de Steen van Rosetta, misschien kan jij zelf de Steen van de Tayrona ontraadselen!
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer