Home Amerika Brazilië Salvador EEN MARKT OP TWEE NIVEAUS
EEN MARKT OP TWEE NIVEAUS

EEN MARKT OP TWEE NIVEAUS

Salvador

Praça Visc. de Cayru, s/n - Cidade Baixa, Salvador

Hij wordt de Mercado Modelo genoemd. In dit indrukwekkende gebouw uit de 19e eeuw in het hart van de Comércio wijk, vlakbij de haven vindt u alles wat u wilt: keramiek, sieraden, leer, instrumenten, beelden... Maar deze markt heeft ook zijn geheimen. In het onder zeeniveau gelegen souterrain werden vroeger de pas uit Afrika ontscheepte slaven opgevangen. Boven kwamen daarentegen regelmatig de grootste intellectuelen uit Brazilië en elders bijeen. Onder wie Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir en Pablo Neruda. Moraal van het verhaal? Zorg dat u de juiste verdieping kiest als u vis en schaaldieren gaat eten. Praça Visc. de Cayru, s/n - Cidade Baixa, Salvador - BA, 40015-170, Brazilië
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer