Home Amerika Brazilië Belo Horizonte PALEIS WAAR EEN VLOEK OP RUST
PALEIS WAAR EEN VLOEK OP RUST

PALEIS WAAR EEN VLOEK OP RUST

Belo Horizonte

Palacio da Liberdade, Rua Thomé de Souza, 1332 - Funcionários, Belo Horizonte

Kippenvel
Tot de jaren 50 woonden de gouverneurs van de staat Minas Gerais midden in de stad, in het elegante Palacio da Liberdade. Maar plotseling verhuisden ze naar de wijk Mangabeiras. Waarom was dat? Gewoon uit angst. Er werd namelijk gezegd dat een zekere Maria Papuda, een buurvrouw die bij de bouw van het paleis uit haar huis was gezet, een vloek had afgeroepen over de bewoners ervan. Zo gaven Juscelino Kubitschek en Tancredo Neves, twee oud-presidenten van Brazilië, de geest slechts enkele maanden na in het paleis te zijn getrokken … Bent u niet bang behekst te worden, durf dan de 30 zalen van het Palacio te bezoeken. Palacio da Liberdade, Rua Thomé de Souza, 1332 - Funcionários, Belo Horizonte
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer