ONEVEN EN PASSE

ONEVEN EN PASSE

Belo Horizonte

Museo de Arte da Pampulha, Dr Otacílio Negrão Lima, 16585 - Pampulha, Belo Horizonte

In Belo Horizonte bevinden zich de allereerste gebouwen die door de fenomenale architect Oscar Niemeyer zijn ontworpen. In 1940 vroeg Juscelino Kubitschek, de burgemeester van de stad, de architect om de nieuwe wijk Pampulha te ontwerpen. In één nacht zette Niemeyer de tekeningen voor een casino op papier. Al heel snel werd dit de favoriete plek van de gegoede burgerij, die smacht naar sensatie. In 1946 werd hier echter een domper op gezet. De regering van generaal Gaspar Dutra, die onder invloed stond van zijn vrouw, besloot gokspelletjes in heel Brazilië te verbieden. Was dat het einde? Niet helemaal. Elf jaar later werd het gebouw gerenoveerd en werd het een van de musea voor moderne kunst van het land. Het goede nieuws: u wordt tijdens uw bezoek niet langer uitgekleed. Museo de Arte da Pampulha,  Av. Dr Otacílio Negrão Lima, 16585 - Pampulha, Belo Horizonte
Lees meer

Verhalen dichtbij

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer