VERKOCHT!

VERKOCHT!

Rabat

Rue des Consuls, Rabat

Jeugdsentiment
Tapijten, aardewerk, houten voorwerpen, halfedelstenen, zilveren sieraden: alles wat uw hartje begeert, vindt u in de kunstnijverheid soek van Rabat, gelegen aan de Rue des Consuls. Maar waarom aan de Rue des Consuls? In de 17e eeuw moesten de buitenlandse diplomaten zich daar vestigen. Dat was een verplichting. Maar was het ook een beperking? Niet echt. Hier kwamen piraten en kaperkapiteins namelijk hun buit verkopen. Krachtens een met de sultan overeengekomen verdrag hadden de diplomaten het recht deze buitgemaakte goederen te kopen. Naar verluidt werd er buitengewoon scherp onderhandeld. Zozeer zelfs dat een Frans diplomaat, die te ver ging bij het afdingen, uiteindelijk werd uitgewezen en naar Frankrijk teruggestuurd. Kortom: kom er uw inkopen doen, marchandeer zoveel u wilt, maar maak het niet al te bont. Rue des Consuls, Rabat
Lees meer

Hotels in de buurt

Kom en ontdek onze lokaal geïnspireerde Hotels. Vanaf het moment dat u binnen stapt, wordt u ondergedompeld in de bestemming. Uw reis begint hier.

Wat zijn jouw interesses?

Ben jij een foodie? Hou je er van om de lokale geschiedenis en cultuur te leren kennen? Ben je een natuurfanaat? Ontdek de Local Stories die jou interesseren en laat ze je inspireren voor je volgende reis!

Bekijk meer